Scoliose – Kyfose – Best Practice Schroth Therapie

Een scoliose is een zijwaartse verkromming met een rotatie om de as van de wervelkolom.

De behandelmethode Schroth is ontwikkelt door Katharina Schroth voor patiënten met een scoliose. Een scoliose is een zijwaartse verkromming met een rotatie om de as van de wervelkolom. Hierdoor ontstaat er een bolling/gibbus aan de achterzijde van de ribben. De gibbus wordt goed zichtbaar bij de buktest: naar voren buigen van de rug met gestrekte knieën.

De Schroth methode wordt al jaren met veel succes toegepast bij zowel jongeren als ouderen in Duitsland. Patiënten met een scoliose leren middels de Best Practice Schroth Method, de scoliose zo goed mogelijk te corrigeren in het dagelijks leven. Hierdoor wordt getracht de scoliose te reduceren om progressie zoveel mogelijk te voorkomen. Zelfhulp staat centraal, de patiënt traint d.m.v. actieve oefeningen afgestemd op het type scoliose van de patiënt. De Best Practice methode is ontwikkeld door dr. Hans-Rudolf Weiss, de kleinzoon van Katharine Schroth.

Sinds mijn werkzaamheden als Oefentherapeut Cesar,  behandel ik al jaren  kinderen en volwassen met een scoliose.  Met het behalen van het  certificaat Best Practice Schroth Method, is het behandelen van deze patiëntengroep in de Praktijk voor oefentherapie Cesar Tiel-Passewaaij gespecialiseerd.